حتي اگر همه چيز از جمله متن سخنراني، آمادگي هاي قبل از سخنراني، سالن و تدارکات انجام شده باشند و شما هم به عنوان يک سخنران تمرين و تکرار کافي داشته باشيد باز هم مشکلات متداولي نظير لکنت زبان در سخنراني، شلي زبان، نوک زباني صحبت کردن و عادت حذف بخشي از کلمات وجود دارند که سخنراني را تبديل به ترسناک ترين اتفاق ممکن در زندگي ما کنند! مثلا مسئله تلفظ نوک زباني برخي از کلماتي که مخرج آن ها متفاوت است يکي از مشکلات و دغدغه هاي هميشگي افراد حين صحبت کردن است. اين افراد هميشه از اين که نتوانند حروف “س” و “ز” را به خوبي تلفظ کرده و بين آن ها تمايز ايجاد کنند واهمه دارند. شما هم اين اختلالات گفتاري را تجربه کرده ايد؟
هر يک از اين اختلالت را که داشته باشيد حتما دو موضوع مهم را تا اين سن پذيرفته ايد: اول اين که اختلالات گفتاري مشکلاتي نيستند که با وِرد جادوگري براي هميشه حل و فصل شوند و دوم اين که نبايد نقص هاي عمدتا مادرزادي، شانس نمايش استعدادها، ذوق و قريحه شما را در مقابل ديگران، از شما بگيرد. پس با اين مشکلات چه بايد کرد؟ چه طور مي توان در کنار اختلالاتي که شايد باعث مسخره شدن ما توسط ديگران هم شود مقابل جمع بزرگي ايستاد و يکي دو ساعت سخنراني کرد؟ حالا که با وجود راه هاي درماني که هيچ يک صد درصدي ما را به جواب نمي رسانند، همچنان با مشکلات گرفتگي يا شلي زبان رو به رو هستيم بايد از خير آرزوهايمان بگذريم و تمام فرصت ها را به خاطر اين نواقص جزئي از دست بدهيم؟
دانشگاه زندگي راه بهتري مي شناسد که به شما با وجود اختلالات گفتاري اعتماد به نفس کافي مي دهد و کمک خواهد کرد يک سخنران همه فن حريف باشيد!
هر نقصي هم که در گفتار شما وجود دارد و هر راه حلي که توسط کاردرمان براي درمان اين دست از نواقص پيشنهاد مي شود باز هم مي دانيم مشکلاتي که در توليد صداهاي گفتاري مانند جانشيني صداها (مثل شيب بجاي سيب) و يا خراب گويي مثل نوک زباني صحبت کردن…وجود دارد صد در صد قابل درمان نيستند. آسيب شناسان قادر هستند با آموزش صداهاي گفتاري، درک مرکز ايجاد اين اختلالات و ايجاد تغييراتي در دندان ها، لب ها و کام در جريان مسير هواي حنجره اين ناهنجاري ها را تا حد زيادي حل کنند. اما باز هم رد اين اختلالات در زندگي افراد باقي مي ماند.
هرگز فکر نمي کنيم اختلالات گفتاري مانعي براي سخنراني هاي موفق و بزرگ شود؛ چون در دنيا هزاران سخنران سرشناس و کاربلد وجود داشته و دارد که همزمان با اين اختلال ها توانستند به خوبي از پس سخنراني هاي خود برآيند:
حالا که با نامدارترين افراد تاريخ که همگي به نحوي اختلالات گفتار داشتند آشنا داشتيد فکر مي کنيد تا کنون چه فرصت هاي ارزشمندي را در زندگي خود به اين بهانه از دست داده ايد؟ وقت آن رسيده است مانع از اين شويد که اين اختلالات خفيف کنترل موفقيت هاي زندگي شما را به دست گيرند!
اگر اين اختلالات را هنگام سخنراني احساس مي کنيد پيش از هر چيز با استفاده از راه هاي تنفس صحيح و اصولي در سخنراني، تلاش کنيد سلطه کافي روي کلمات براي کنار هم چيدن آن ها به دست آوريد. حالا مي توانيد با استفاده از راه هاي زير، اعتماد به نفس بيشتري هنگام حرف زدن داشته باشيد:
به عنوان فردي که از اختلالات او، همواره به عنوان خط قرمز ياد شده است، پس بهتر است خودتان هم از اين خط قرمز دوري کنيد. مثلا کسي که مشکل نوک زباني حرف زدن دارد طبيعي است اگر از تلفط “س” يا “ز” خودداري کند.يا اين که کساني که از گرفتگي زبان رنج مي برند به خوبي مي دانند که بهتر است جملات خود را با حروف “م” يا “و” شروع نکنند؛ چون تلفظ اين حروف اختلالات گفتاري را هنگام حرف زدن تشديد مي کند.
مقالات بيشتر فن بيان را کليک کنيد
دانشگاه زندگي را اينجا دنبال کنيد
درباره این سایت