از هر چه که در سخنراني بگذريم از دو فاکتور مهم و اساسي نمي‌توان گذشت: اول متن سخنراني و سپس حرکات بدن سخنران در سخنراني. حرکات بدن يکي از جنبه‌هاي مهمي است که معمولا توسط سخنران ناديده گرفته مي‌شود. شايد اين بي‌اهميتي به دليل اين باشد که خيلي از سخنرانان خود را پشت تريبون قايم مي‌کنند و در عمل به جز ارتباط کلامي هيچ گونه تماس ديگري از جمله تماس چشمي يا مثلا نمايش حرکات دست در سخنراني ندارند. برخي از سخنرانان هم به واسطه نطق قوي خود آن قدر مخاطب و اعتبار به دست آورده‌اند که تصور مي‌کنند نيازي به پرداختن به حرکات بدن و ساير موارد جانبي در سخنراني ندارند. اما حقيقت چيز ديگري است!


انکار کردن حرکت دست و کل بدن در سخنراني به جز اين که ضرر مخاطبان تمام مي‌شود و انتقال مطالب را به تعويق مي‌اندازد عواقب مثبتي براي سخنران به دنبال ندارد. چرا که به طور مستقيم رفتار او را روي صحنه تحت تاثير قرار مي‌دهد. چنين سخنراني معمولا دو موقعيت و حالت مشخص در سخنراني دارد:



  1. خيلي سفت و محکم و با جديت بيش از حد سر جاي خود مي‌ايستد و از موضع خود تکان نمي‌خورد

  2. با حرکات تند و گيج‌کننده مدام روي صحنه حرکت مي‌کند اما دقيقا نمي‌داند هدف از هر يک از اين حرکات چه بوده است


نکاتي در حرکات بدن در سخنراني که بر جذابيت گفتار مي‌افزايد


موقعيت استاندارد و تعادل در حرکات بدن دقيقا در مرز اين دو حالت قرار دارد. حالتي که نه تنها اعتبار و مقبوليت براي سخنران به همراه دارد بلکه از آشفتگي و شلوغي ناخودآگاه روي صحنه جلوگيري مي‌کند. آن چه که مي‌خوانيد بايدها و نبايدها و فوايد توجه به حرکات بدن در سخنراني است که تجربه نشان داده بر جذابيت گفتار سخنران مي‌افزايد.





مشاهده مقاله  سخنراني و جرات ورزي يا قاطعيت




نکاتي در حرکات بدن در سخنراني که بر جذابيت گفتار مي‌افزايد


مديريت زبان بدن حتي از گفتار هم پيچيده‌تر است. وقتي که صحبت از حرکات بدن در سخنراني به ميان مي‌آيد در اکثر مواقع منظور بخش‌هاي بالايي بدن است. حال حرکات دست باشد، حالات مختلف صورت هنگام صحبت کردن و مکث در سخنراني باشد يا همان حرکات نامحسوسي که هنگام تکان دادن سر و نگاه کردن به اطراف توسط مخاطب ديده مي‌شود. با اين حال در اين مقاله از دانشگاه زندگي قرار است به بخشي از حرکت بدن که کم‌تر بدان پرداخته شده يعني پايين‌تنه هر سخنران بپردازيم که شامل پاهاي سخنران و حرکات متنوع آن مي‌شود. به علاوه اين بار قرار است روي موقعيتي از ايستادن تمرکز کنيم که نيازي نيست دائم روي صحنه در حرکت باشيد و حتي پشت تريبون هم مي‌توانيد حرکات بدن خود را با مخاطبان و براي انتقال بهتر پيام به اشتراک بگذاريد. با اين حال حرکات بدن نسبت به حالتي که سخنران روي صحنه آزادانه فعاليت دارد محدود‌تر است.


نکاتي در حرکات بدن در سخنراني که بر جذابيت گفتار مي‌افزايد


برخي از موقعيت‌هايي که مي‌توانيد مطابق با اين آموزش حرکات بدن خود را در آن تطبيق دهيد عبارتند از:



  • موارد بسيار رسمي (مثل افتتاحيه‌ها يا جشن فارغ‌التحصيلي)

  • کنفرانس‌ها يا نشست خبري

  • سخنراني در اماکن مذهبي نظير مساجد، کليسا و …

  • سخنراني‌هاي رسمي سياسي (خصوصا زماني که قرار است فيلمبرداري شود)

  • هر موقعيتي که شما مجبور هستيد پشت ميکروفون و از طريق تريبون به صورت نيمه ثابت يا تقريبا ثابت سخنراني داشته باشيد


نکاتي در حرکات بدن در سخنراني که بر جذابيت گفتار مي‌افزايد


فوايد التزام به حرکات بدن حين سخنراني


در حالي که تکنيک‌هاي زيادي براي اصلاح، تربيت و ترميم زبان بدن در سخنراني وجود دارد و سبک و سياق مختلفي هم براي ايراد سخنراني ابداع شده است بازه حرکات بدن شما به عنوان يک سخنران محدوديتي ندارد. بهره‌مندي از حرکات بدن هنگام سخنراني فوايد بي‌شماري به دنبال دارد:


 


محصول فن بيان را خريداري کنيد


www.daneshgahezendegi.com


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سایت مرجع دانلود پایان نامه - تحقیق - پروژه کلاس فرش دستبافت دلنوشته های من دَر مِه‍‍‍ـ صفحه ی شخصی رحمت نبی زاده (یاسین) دکور استیل ایرانیان مدرسه شاد