ابزارهاي حمايتي در سخنراني، اين بخش هر چند به ظاهر بياهميت اما تاثيرگذارد، گاهي به فرشته نجات سخنراناني تبديل ميشوند که در گرداب حوادث مختلف سخنراني خود دستاويزي جز آنها ندارد. چنان چه که در بخش اول گفته شد پشتيباني از ايده در طول سخنراني يکي از امور مهمي است که بر عهده سخنران ميباشد. سخنران وظيفه دارد شرايط را براي مخاطبي که هر لحظه ممکن است با عوامل جذاب داخلي يا خارجي مشغول شود (نظير سر و صدا، رفت و آمد و …)کاملا پايدار کند و به او براي به خاطر سپردن سخنراني کمک نمايد. به علاوه همه سخنرانيها با هر روش متفاوتي هم که ارائه شوند دچار يکنواختي خاصي ميشوند که براي مخاطب خستهکننده، سردرگمکننده و کسلکننده است. در چنين مواقعي لازم است يک احياکننده يا ابزار کمکي براي حمايت از ساختار سخنراني وارد عمل شود تا کمبودهاي موجود جبران شود.
ابزارهاي حمايتي ويژگيهاي خاصي دارند و ميتوانند اشيا، افراد و نمونههاي عيني اطرافمان باشند. آنها مخاطب را بهتر تحت تاثير قرار ميدهند و داراي شکل و شمايل، اندازه و رنگ بصري هستند که محرک حافظه ميباشند و احساسات افراد را هدف قرار ميدهند. به علاوه هميشه تب و تاب صحنه را براي ورود يه عنصر جديد بالا نگه ميدارند.
در اين مطلب ميآموزيد که بعد از انتخاب بهترين ابزارهاي حمايتي، چه طور از آنها در روند سخنراني بهره ببريم.
بعد از اين که ابزار مورد نياز خود را با ويژگيها و خصوصيات گفته شده انتخاب کرديد نوبت به برنامهريزي و ايدهپردازي براي استفاده درست درمان از آن ابزار ميرسد.
انتخاب يک اشيا يا نمونه زنده براي سخنراني به اين صورت نيست که با خود بگوييد براي فلان موضوع من، اين وسيله احتمالا هيجانانگيز باشد. در عوض براي انتخاب خود سوالات زير را از خودتان بپرسيد و به آنها با دقت پاسخ دهيد:
سخنراني فرآيندي کاملا غيرقابل پيشبيني است. مثلا سخنران تلاش ميکند ابزار يا وسيله موردنظرش را از جعبه يا بستهبندي آن خارج کند اما نميتواند. يا اين که ابزار موردنظرش هنگام سخنراني از دستش سقوط ميکند و تمام برنامهريزي و ذهنيت او را بر هم ميزند. نگذاريد چنين حوادثي براي شما هم رخ دهد و ساز و کار سخنرانيتان را بر هم بزند.
اگر تصميم داريد با معرفي ابزارهاي حمايتي مخاطبان خود را غافلگير کنيد پيش از شروع سخنراني حتما آن را وارد سالن سخنراني کنيد و جايي را از قبل پيشبيني کنيد. مثلا اگر لازم است چيزي براي ديده شدن آويزان شود آن را از قبل آويز کنيد، اگر لازم است چيزي روي پروژکتور به نمايش گذاشته شود آن را از قبل با بخش مربوطه هماهنگ کنيد و اگر ميخواهيد از چيزي رونمايي کنيد هماهنگيهاي لازم را براي ورود به موقع و جايگذاري آن انجام دهيد. درست مثل شعبدهبازي که براي اجرا به هماهنگيهاي دقيق و کاملا جزئي نياز دارد.
ادامه مطلب فن بيان را کليک کنيد
دانشگاه زندگي را دنبال کنيد تا مطالب بيشتري به شما ارائه دهيم
درباره این سایت